Kapcsolat

Nekünk,macskásoknak!Ezt a blogot a macska gazdiknak hoztam létre! Írj nekünk : macskaneveles@gmail.com címen! Jó macskanevelést :)

A fül változásai

2011.06.25. 11:09 | macska-neveles | Szólj hozzá!

Címkék: macska macska problemak macska ful

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a macskánk rendszeresen vakarja a fülét, vagy rázza a fejét, mindenképpen valamiféle fülproblémára kell gyanakodnunk, hiszen ezek a krónikus irritáció jelei. Ilyenkor azon nyomban nézzük meg közelebbről, mi okozza a tüneteket. A macska fülének langyos vizes vattával való kitörlése ezekben az esetekben nem csupán abban segít, hogy tisztábban lássuk a baj esetleges okát, de a macska higéniájának is fontosMacska vakarózik része.  Ugyanakkor sohase dugjuk be ujjunkat az állat fülébe, vattával se nyúljunk bele a hallójáratba, mivel a fül igen érzékeny belső szerkezetét ezt csúnyán károsíthatná. Épp így amikor az orvos fülcseppeket ír fel az állat számára, sohase nyúljunk a fülcseppentő végével az állat hallójáratába, ehelyett inkább maszírozzuk a fülcseppet óvatosan, de ha határozottan a füljárata felé. Amennyiben úgy találjuk, hogy idegen test, például fűmag került az állat fülébe, amely szokásos módon képtelen eltávozni, feltétlenül keressük fel az állatorvost. Minthogy számos különböző fülprobléma javarészt azonos tünetekkel jár, otthon igen nehéz pontosan diagnoztizálni a baj okát, tehát vigyük el az állat az orvoshoz bármelyik eset gyanúja merül is fel a következőkből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://macska-neveles.blog.hu/api/trackback/id/tr253013200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása