Kapcsolat

Nekünk,macskásoknak!Ezt a blogot a macska gazdiknak hoztam létre! Írj nekünk : macskaneveles@gmail.com címen! Jó macskanevelést :)

Új macska a házban?

2010.10.30. 17:14 | macska-neveles | Szólj hozzá!

Címkék: a macska új házban?



 

Egy cica költözik be...

Természetesen egy pár fontos dolgot át kell gondoli, mi elött az ember ugy dönt hogy, egy vagy, a jobbik esetben két cicának ad othont. Mert sajnos nagyon sokszor fordul elö hogy az uj kis ciák nem sokára az álltatmenhelyekre vagy az utcára kerülnek, azért mert az ujdonsült gazdák nem gondolják át alaposan, hogy állatal valo együt élés milyen következményekel jár számára.

A cicáknak állandó ápolásra van szügségük. Az állatok bundáját rendszeresen kell fésülni vagy kefélni, minden nap teljesértékü kiegyensulyozott és változatos tápra van szügségük, a macskaalmot legalább egyszer naponta tisztitani kell, továbbá arrol is kell gondoskodni hogy a cica, bolha és féreg mentes legyen, és hogy rendszeresn állatorvoshoz is kell meni vele, a külömbözö védö oltásokra.

Ŕltalában karácsony után kerülnek ki az "ajándékok" az utcára, a jobbik esetben az állatmenhelyre, amikor rájönek a tulajdonosok, hogy a cicákrol igenis gondoskodni kell. Gondolom nem kell mondanom, hogy ez a felelötlen magatartás menyire felháborit, hogy egyes embereknek milyen a hozá állasa az állatokhoz. Szomoru, de még mindig széles körben elterjed az a közfelfogás "...ugy is csak egy állat" az ilyen vélemények borzaztoan dühbe hoznak!

Elöször egy pár szervezési dolgot jol meg kel fontolni!


Én itt egy pár dolgot összegyüjtötem ami szerintem meg fontolandó egy esetleges macska vásárlás elött.

 

 

Ki bövitéseket, kiegészitéseket, mindig szivesen elfogadok!

-utána nézet-e már, hogy a lakás szerzödése meg engedie, hogy macskát tartson?

-van-e a családba valakinek alergiája macskára?

-mi helyzet a helyiségekkel, áll elég hely a rendelkezésére?

-csendes környéken lakik-e, a cica kitud-e járni szabadba?

-van-e balkonja, ahol a cicák fris levegöt szipanthatnak?

-tisztába van azzal hogy a balkon"MACSKABIZTOS"kell hogy legyen?

-van elég ideje, hogy oda figyeljen a cicákra?

-meg tudja magának engedni anyagilag, a cicát elegendö táppal és macskaalomml elátni?

-számitásba vette-e, hogy egy macska havi költségei körülbelül 80 DM-ba kerülnek?

-természetesen egy cicát rendszeresen állatorvoshoz kell  vinni édöoltattni, féregteleniteni, és ha cicánk meg betegszik kezeltetni kell, ezek is plusz költségek!

-el tudja azt viselni hogy, a gyönyörü szép heveröje a cica karom élesitöjévé válhat, és azt hogy a kedvence talán az uj szönyegre is vizelhet?

-az is elöfordulhat, hogy az aranyos kis cicánk el kezd hányni, el birja-e ezt az émelyitö látványt viselni?

-tudja-e medig elélhet egy macska?

-a macskaalmot rendszeresen kell takaritani , nicsen ezzel problémája?

- mi fog mitörténi a házitigrisével, ha szabadságra utazik, lesz aki gondoskodjon rola, vagy hajlandó egy" macskahotelért" naponta 8 EUROt is fizetni?

-a macskaszörök, a kedvenc ruháján, butorán, és majdnem az egész lakásba ez is hozátartozik a macskával valo együtt éléshez!

-annak elenére, hogy a cicák nagyon ovatos és kecses állatok elöfordulhat, hogy valami összerörik, le esik, vagy hogy a virág cserépböl ki kaparja aföldet!

-gondoskodjon arrol is, hogy a macskára, veszéjes estleg mérgezö növények, ne legyenek a lakásába.

-vannak más házi állatai a lakásba, ezek hogy fognak ki jöni az uj cicánkkal?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://macska-neveles.blog.hu/api/trackback/id/tr452410090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása