Kapcsolat

Nekünk,macskásoknak!Ezt a blogot a macska gazdiknak hoztam létre! Írj nekünk : macskaneveles@gmail.com címen! Jó macskanevelést :)

A macska utálja a "betolakodókat!

2010.10.31. 12:01 | macska-neveles | Szólj hozzá!

Az új jövevény érkezése nagy öröm lehet számunkra. De cicánk nem mindig lelkes. Sőt, némely macskák utálják, ha betolakodó érkezik a házhoz. Az új jövevény ugyanis a legújabb barátnő vagy barát, cicánk pedig féltékeny lehet, sőt, sértődött. Ám alkalmasint éppen a négylábú kedvenc az, aki összeboronálja a szerelmeseket.

Mariann hatalmas perzsa kandúrja elégedetten hunyorogva hallgatja gazdája panaszait. A 29 éves lány arról mesél, ha egy fiú jön fel hozzá, cicája azonnal ítéletet mond róla. Mégpedig elég egyértelműt: az ifjak cipőjébe belepisil. „Egyedül Gábor cipője maradt éppségben. Már előre rettegtem, de a reggeli öltözésnél elmaradt a káromkodás. Ebből arra következtettem, a macskámnak szimpatikus volt ez a fiú.” Talán nem véletlen, hogy három évig járt Gábor Mariannal. A most éppen facér lány immár bízik kandúrja ítéletében, és várja, mikor jön megint egy olyan srác, akinek lábbelije száraz marad reggelre. Igaz, a kiválasztottak legnagyobb meglepetésére a cipőjüket mostanában felteszi a szekrény tetejére.
György viszont arról számol be, semmivel nem lehet olyan jól csajozni, mint egy cicával: „Azt mondtam a kiszemelt lánynak úgy éjfél után, na nekem haza kell mennem, mert meg kell etetnem a cicámat. Ez sokkal jobb duma, mint a gyere fel egy italra, vagy nézd meg a nem tudom milyen gyűjteményemet. A lányok rendszerint szeretik a macskákat, én meg szerettem a lányokat. Olyan csajszi, amelyik nem volt macskabarát, nálam szóba sem jöhetett. Aztán egy reggel arra ébredtem, álmaim nője nem engem simogat, hanem a cicámat. Ő volt Adrienn.” Talán nem meglepő, hogy György és Adrienn már az esküvőt tervezgetik.

Valljuk meg, a cica tulajdonosoknak nem könnyű párt találni. Hiszen nem csak maguknak választanak társat, macskájuknak is új gazdájuk lesz. És bizony nagyon nem mindegy, miképpen alakul cicánk és társunk viszonya. Komoly magatartás zavarokat okozhat egy kis állatnál, ha rájön, immár nem ő a legfontosabb családtag. Eddig ő alhatott a gazdával, most egy idegen foglalja el a helyét. Eddig az első nyávogására ugrott az asszonya, most mással van elfoglalva és a fényes kiszolgálás helyett csak odateszi a tálkájába az ételét, nem is a kedvencét. Vagy a gazda nem neki készíti a reggelijét, hanem az új barátnőnek, és róla talán el is feledkezik pár órára. Ilyenkor bizony könnyen előfordul, hogy cicánk nem rendeltetés szerűen használja a toalettjét, itt-ott hurkák és tócsák jelennek meg a lakásban. Máskor kedvencünk a legintimebb pillanatokban furakszik be az ágyba, párunk és közénk, hangosan dorombolva. Az is előfordulhat, hogy az első éjszaka bódult álmát a macska mély hangú nyávogása veri fel.

A cicák azonban nemcsak a féltékenységet, hanem a bosszút is ismerik. Ezért nagyon óvatosan kell összehoznunk kedvenc cicánkat és kedvenc barátunkat, barátnőnket. Azt talán mondanunk sem kell, csakis macskabarát partner jöhet szóba a leendő élettársak esetében. Mert hosszútávon tarthatatlan, ha életünk párja egy-egy titkos rugással távolítja el az intim szféránkból kedvencünket és ezért viszont cicánk rendszeresen bokán harapja a jelenlétünkben. Igyekezzünk parnterünket rábírni, hogy simogassa, babusgassa macskánkat, talán kérjük meg, hogy adjon neki enni, becézze kicsit kedvencünket.

Bízzunk nyugodtan macskánk ítéletében. Ha neki nem tetszik partnerünk, hosszú távon biztosan bebizonyosodik, hogy nekünk sem. De ha az udvarló egy csokor virággal és egy csokor cicának való falattal érkezik az első látogatásra, akkor tárt karokkal fogadhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://macska-neveles.blog.hu/api/trackback/id/tr512411439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása