Kapcsolat

Nekünk,macskásoknak!Ezt a blogot a macska gazdiknak hoztam létre! Írj nekünk : macskaneveles@gmail.com címen! Jó macskanevelést :)

Fésülködés

2011.06.24. 20:08 | macska-neveles | 1 komment

Címkék: macska neveles fésülködés

Még mielőtt belekezdenék a macska fésülése NEM csak a nagybundájú cicáknak ajánlott

Hacsak nem egy teljesen szőrtelen szfinxmacska büszke tulajdonosai vagyunk,mindenképpen meg kell vásárolnunk legalább egy macskák számára tervezett (semmiképpen sem emberi használatra szánt) szőrkefét, hogy a macskánk bundáját mindig tisztán tarthassuk. Az emberi segítséggel történő szőrkarbantartás elengedhetetlen a hosszú szőrű macskák esetében, hisz ellenkező esetben teljesen összeragad a szőrük, s kénytelenek vagyunk felkeresni az állatorvost, aki aztán szakértő kézzel kivágja a gubancot.

Íme a kifejezetten macskáknak készített fésűfajták :

 

fesuk_030.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A macskánk fésülésére fordított arányában a macska kevesebb szőrlabdacsot fog felöklendezni, ráadásul egy-egy ilyen alkalom során alaposan áttekinthetjük, nem támadta-e meg kedvencünket valamilyen bőrbetegség. A kereskedésekben alapvetően kétféle szőrkefe kapható, az egyiknek rövidebb fogai vannak, ezért ideális a rövid szőrű macskák esetében, a másik a hosszú szőrű macskáknak ajánlott, s hosszabb fogai között rövidebbek is vannak. Általában mindkettőt műanyag nyéllel látják el, amelyen még az ujjak helyét is kiképezik hogy könnyebb fogás essék  rajtuk. Ha hosszú szőrű macskát akarunk beszerezni mindenképpen érdemes egy puha szőrű macskakefét vásárolnunk, ezzel végezhetjük el a szőrén a végső simításokat.

Íme most láthatjátok hogy mi is történhet a fésülés elhanyagolásakor ( RÖVID SZŐRŰ MACSKÁKKAL IS VÉGEZNEK ILYET!!!!!!! )

A macskák sebesre nyalják magukat
a gubancok miatt
A macskanyírás több emberes feladat lehet
A teljesen összeállt szőr egyben vágható csak le
Elhanyagolt szőrzet
Fürdetés
Kopaszon
Macska és bundája
Összeállt macskabunda sebes bőrrel

Szóval szerintem ez elég jó példa,NE hanyagoljuk el a macskánk fésülését!!!Köszönöm azoknak akik ezt elolvasták.

A bejegyzés trackback címe:

https://macska-neveles.blog.hu/api/trackback/id/tr693012237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aquamarine Dolls Ragdolls 2013.09.04. 14:13:42

Mi is nagyon fontosnak tartjuk a folyamatos "karbantartást". A kiscicánk (ő egy nőstény ragdoll cica) fésülésére használt eszközök kiválasztásakor azonban mindig odafigyelünk, hogy olyan fésűt / kefét válasszunk, melynek karmai végén kis műanyag golyók vannak, nehogy megsértsük vele a cica bimbóit. Ajánlom minden cicakedvelő figyelmébe oldalunkat: aquamarineragdolls.com/.
süti beállítások módosítása