Kapcsolat

Nekünk,macskásoknak!Ezt a blogot a macska gazdiknak hoztam létre! Írj nekünk : macskaneveles@gmail.com címen! Jó macskanevelést :)

5 érdekesség amit valószínűleg nem tudtál a macskákról!

2014.06.27. 15:30 | macska-neveles | Szólj hozzá!

Címkék: macska érdekesség macska nevelés macskás érdekességek macska érdekesség

A macska az egyik legelterjedtebb háziállat. Népszerűségük ellenére, sok mindent nem tudunk róluk. Az alábbiakban öt érdekes tényt tárunk fel a macskákról, ami segít abban, hogy tájékozottabb és lelkiismeretesebb kisállat tulajdonos váljon belőled.

Egy

A macskák nagyon ritkán nyávognak egymásra. A közismert nyávogás egy olyan hang, amit szinte kizárólag a macska-ember kapcsolat számára tartanak fenn; rendkívül ritka, hogy egy macska nyávogva szóljon hozzá a másikhoz. Ehelyett, amikor macska a macskával akar kommunikálni, inkább a nézést, a tapintást, valamint az illatokat veszik igénybe.Ha a macska nyávog, vedd úgy, hogy kizárólag hozzád beszél!

 

 

cica-ul-a-fuben
Hol is fogjak neki?

 

Kettő

Ha füvet esznek, az egészséges. Lehet, hogy először hajlamos lennél megakadályozni a macskád legelészését, de valójában nagyon jót tesz az emésztő rendszernek és segít az állatnak megszabadulnia minden szőrcsomótól, ami a gyomrában összegyűlt. Azonban, ha benti kertet akarsz neki létrehozni, tudnod kell, hogy sok növény mérgező a macskák szervezetére nézve; kerüld a paradicsom palántát, a borostyánt, a nárciszt, valamint az aloe vera-t, és kérj az állatorvosodtól egy teljes listát a macskák számára mérgező növényekről!

 

Három

Az esésben levő macskák egy adott sorrendet követve térnek vissza eredeti pozíciójukra. Bizonyára hallottad már azt a mondást, miszerint macska mindig a talpára esik; de elgondolkoztál valaha azon, hogy hogyan is csinálja? Egy esésben levő macska először mindig a fejét forgatja előre; majd a hátát csavarja vissza, hogy a gerince felül legyen, azután pedig a lábait. Végül begörbíti a hátát, hogy minimálisra csökkentse az ütközést.

 

 

a-macska-taplra-esik
Nyugi, talpraesett vagyok

 

Négy

A macskáknak sajátos járásuk van, ami csak két másik állatra jellemző. Ha jobban megfigyeled észreveheted, hogy a macska mind a bal lábát, mind pedig a jobb lábát egyszerre mozgatja, nem felváltva, egyszer a balt, majd a jobbat, ahogyan a kutyák. Ezáltal sokkal mozgékonyabbak és halkan tudnak járni. Végülis a macskák ragadozó állatok és az ösztöneiknek nem tudnak szemet hunyni. A tevének és a zsiráfnak is ugyanilyen a járása.

 

 

setalo-szurke-macska
Vajon jól járok?

 

 

Öt

A kiscicák süketen és vakon születnek. Csupán az ötödik napon nyitják ki a szemüket, látásuk és hallásuk pedig csak két hetes koruk körül kezd kifejlődni. Mire eléri a felnőttkort, a macskának hihetetlen hallóképessége lesz, messze túl haladva az emberekét, továbbá 285 fokos perifériás látással és a miénknél hatszor fejlettebb éjszakai látással rendelkeznek.

Belevaló macskamondás: „ A macskának saját véleménye van az emberekről. Nem beszél sokat, de éppen eleget ahhoz, hogy ne akard végig hallgatni".

A bejegyzés trackback címe:

https://macska-neveles.blog.hu/api/trackback/id/tr66432655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása