Kapcsolat

Nekünk,macskásoknak!Ezt a blogot a macska gazdiknak hoztam létre! Írj nekünk : macskaneveles@gmail.com címen! Jó macskanevelést :)

Alom mellé pisil a macska?

2013.11.24. 16:07 | macska-neveles | Szólj hozzá!


A cicánk eddig rendesen viselkedett, de most valamiért nem az alomba, hanem inkább mellé pisil. A szagok és a romok eltávolítása pedig nem könnyű dolog. Nagyon alaposnak kell lennünk a feltakarításnál, ha azt akarjuk, hogy a cica újra a vécéjét - és ne a szőnyeget - használja -kaptam ezt az e-mail-t 1 hete,és mivel egyre több ilyet kapok,úgy gondoltam egy bejegyzést is rászánok

 

Ha a cica az alom mellé pisil...

 

Hogyan tüntethetjük el a szagokat?

Mossuk fel a baleset színhelyét szénsavas vagy szappanos vízzel, majd jól öblítsük le. Mosószerként alkalmazzunk ecetet, illatos szappant, szájvizet vagy molylepkeriasztó sprayt.

A különböző, kereskedelmi forgalomban kapható szerek (mint például a Miaú vécészagtalanító spray) is alkalmasak a kellemetlen illatanyagok megszüntetésére, amely segít megelőzni, hogy cicánk újra vécének használja a kárpitot. Az ilyen szerek használati utasítását azonban figyelmesen olvassuk el, ugyanis nem mindig működik a "jól befújom, és majd csak elmúlik" elv.

Miután feltakarítottuk a vizeletet és szagmentesítettük a környezetet, helyezzük a macska alomtálcáját vagy edényét a tett helyszínére, hogy eltereljük figyelmét. Ha annyira komoly a helyzet, hogy egyszerű felmosással már nem is oldható meg és szükség van a cserére, akkor, amíg nem javul - illetve szűnik meg teljesen - a probléma, addig inkább a drága kárpitot terítsük le valamilyen egyszerű textillel.

Figyelem:  kerüljünk minden olyan tisztítószert, ami ammóniát tartalmaz, ez ugyanis cicánknak nagyon csábító, mivel illata a megtévesztésig hasonlít a cicapisire!

Ha kitartóak vagyunk, és minden alkalommal alaposan eltüntetjük a nyomokat, akkor cicánk hamar megtanulja, mi a módi!

A bejegyzés trackback címe:

https://macska-neveles.blog.hu/api/trackback/id/tr665653794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása